• Odgovor SPVS na srečanje prevoznikov v Slovenski Bistrici

V Slovenski Bistrici so se sestali prevozniki, da bi državo opozorili na svoje težave. RTV Slovenija je dogajanje posnela in pripravila prispevek. V Sindikatu poklicnih voznikov Slovenije ne moremo spregledati dveh dejstev, da se prevozniki okrog zaposlovanja še zmeraj sprenevedajo in da je prispevek, z novinarske strani površno pripravljen.
    V SPVS smo napisali že ogromno člankov, pojasnjevali novinarjem, ministrom in poslancem, ta novinarka pa prispevek zaključi z retoričnim vprašanjem: »kaj je v Sloveniji narobe s poklicem šoferja, če si ga Slovenci doma ne želijo opravljati in če tudi tujci ob 2000 evrih neto plače želijo prenehati z delom?«
    Če bi novinarka vsaj malo pobrskala po arhivih, morda poklicala nas ali kateri drugi sindikat voznikov, tako pišmeuhovsko neumnega vprašanja, za konec, zagotovo ne bi izustila!!!

• PODPORA PREDSEDNIKU SINDIKATA VOJAKOV SLOVENIJE, GVIDU NOVAKU

ZAHTEVA PO UPOŠTEVANJU USTAVNE PRAVICE O SINDIKALNI SVOBODI V DRŽAVI SLOVENIJI

PODPORA SINDIKALNI SVOBODI V SLOVENSKI VOJSKI
    PODPORA PREDSEDNIKU SINDIKATA VOJAKOV SLOVENIJE, GVIDU NOVAKU
    JAVNA OBSODBA PREGONA SINDIKALISTA

V Sindikatu poklicnih voznikov Slovenije - SPVS, ostro obsojamo politično motivirano gonjo proti sindikalnemu zaupniku, poizkuse kršenja in omejevanja sindikalnih svoboščin in rušenje sindikalne svobode nasploh.

• Zimski odri - ponovno

Zimski odri, podesti, snežne rampe - kakorkoli jih že imenujemo - kolikokrat smo že pisali o njih ?!?
    Na koliko naslovov smo že pošiljali dopise, pozive ?!?
    Zima trka na vrata in če imajo tokrat meteorologi prav, bo snežnih padavin menda veliko. Pa tudi če jih ne bo. Bolje da odri stojijo, četudi ne bo veliko snega, kakor, da odrov ni - človeško življenje je neprecenljivo. Neopravičljivo, nedopustno je samo pomislit na kalkulacijo ali se odri "splačajo" ali ne, ali imamo denar zanje ali ne - če bo en sam voznik polomljen ali umrl, ker bo padel s prikolice, če bo en sam človek poškodovan ali celo umrl, ker se mu bo led sesul na vozilo je to nesprejemljiva cena, ki neskončno presega vrednost postavitve stotine odrov!

• Moderno suženjstvo, drugič - odgovor na pojasnila OZS

Tole kar navaja gospod Pišek, o šolanju in inštruktorjih, je veliko zavajanje – običajna praksa je, da se voznik (domač ali tujec) danes dogovori za sprejem v službo, podpiše pogodbo z delodajalcem, jutri že sedi v kamionu in gre samostojno na furo.  Vsak kandidat, ki se pride dogovarjat za sprejem na delovno mesto voznika mora imeti že pridobljene osnovne kvalifikacije za to delo – izpit C in E, Koda 95, kartica voznika – o kakšnem šolanju, inštruktaži, procesu, ki naj bi trajal 2 (dve !) leti, govori gospod Pišek ?!?

• Moderno sužnjelastništvo ?! Izjava za javnost

Sekciji za promet pri OZS in GZS sta na ministrstvo naslovili pobudo, da bi Določilo sporazuma o zaposlovanju državljanov Bosne in Hercegovine v Sloveniji, po katerem morajo biti ti delavci najmanj eno leto zaposleni pri istem delodajalcu, če želijo obdržati dovoljenje za delo spremenilo tako, da bi se doba obvezne zaposlitve pri prvem delodajalcu podaljšala na 5 let.

Temu v Sindikatu poklicnih voznikov Slovenije – SPVS odločno nasprotujemo !

• Delu (znova) čast in oblast

Nikakor vam ne morem zaželeti " lep praznik "dela" "
    Lahko pa vas pozovem, da se prebudite - čeravno ni bilo budnice - ravno ta »tišina« bi vas morala prebuditi ! Nekdaj smo praznovali praznik dela.. Nekdaj, veliko prej, so nam naši dedi in pradedi izbojevali pravice in ustoličili praznik dela… 27 let smo spali in v tem času so nam ukradli delo, so nam ukradli s krvjo izbojevane in zapisane pravice… ukradli so nam dostojanstvo... Kradejo nam življenja ! Čas je, da v poklon in spoštovanje našim dedom in pradedom, zahtevamo te pravice nazaj ! Naša dolžnost je !!!

Zatorej, ne " živel 1. maj ! " in ne " lep praznik dela ", temveč
    " DELU ZNOVA ČAST IN OBLAST ! " , vam želim.