Novice

 • VOZNIKI TUJCI, KORONA IN VLADNI UKREPI

  Med vozniki tujci vre. Medsebojno se pozivajo in napoveduje bojkot. Delodajalci prevozniki so zaposlenim voznikom tujcem poslali obvestila, da ne smejo odpotovati domov. Vozniki tujci se obračajo tudi na nas, zakaj sindikat ne ukrepa, ker vladni ukrep prepovedi osebnega prehajanja meje zaradi korone, onemogoča tujcem odhod domov. Problem je dejansko absurden - vozniki lahko s kamionom, v okviru svojega dela, potujejo v katerokoli državo, prehajajo vse meje in tekom dela ostajajo v teh državah tudi po nekaj dni, če želijo pa privatno za nekaj dni oditi domov, pa jih ob povratku doleti karantena in posledično lahko odpoved delovnega razmerja.

 • PREPOVED PREHITEVANJA ZA TOVORNA VOZILA V SLOVENIJI

  Morda bi bil čas, da začnemo delati na zmanjšanju prometa osebnih vozil, na vzpostavljanju zanesljivega, uporabnega in cenovno ugodnega javnega prevoza, da se ne bo vsak dan na deset tisoče avtomobilov s po enim potnikom drenjalo na cestah – vsak dan se v prestolnico na delo, z vseh koncev Slovenije, zgrinja (in nato vrača) masa ljudi, ki se pripeljejo vsak s svojim avtomobilom – koliko CO2 izpustov je to, kolikšna obremenitev cest in okolja je to ?!? Ne tovornjake na vlake, potnike na vlake!

 • GENERALNA PREPOVED PREHITEVANJA ZA TOVORNJAKE POMENI OGROŽANJE PROMETNE VARNOSTI

  V naši državi, ali bolje rečeno – naši državi in nam državljanom ! - je bilo povzročene že enormno veliko škode, ker se marsikdo, ki ima 5 minut časa in je na nekem položaju, čuti poklicanega-sposobnega, predlagat-sprejemat prebliske, ki se mu porodijo v glavi. Takim nepremišljenim prebliskom v žargonu  rečemo tudi šnops ideje… In predlog prepovedi prehitevanja za tovorna vozila je šnops ideja par excellence!!! Če ima kdo resen namen izboljšati varnost v cestnem prometu, naj vloži trud in ideje v izboljšanje učnih programov za A in B izpite, naj dela na izboljšanju vozniške kulture, naj dela na vzpostavljanju zanesljivega, uporabnega in cenovno ugodnega javnega prometa, da se ne bo vsak dan na deset tisoče avtomobilov s po enim potnikom drenjalo na cestah

 • Poklicni vozniki umirajo stoje, pardon - med vožnjo

  Spet se mi je zapisal ekstremno dolg članek in marsikdo bo zamahnil "predolgo ! kdo bo to bral". Ampak problemov je tako veliko in tako veliki so, da z nekaj besedami skor nič ne poveš. In problemi so tako nedoumni, da če ne razložiš na dolgo in široko, večina ljudi sploh ne more razumeti kaj se dogaja, kamoli doumeti obsežnost in vse nianse. Svet se bo tudi po tem članku še naprej vrtel po ustaljenih tirnicah in moj telefon bo še naprej cingljal ob vseh mogočih urah... Aja... Zdajle nam obetajo še Filipince...

 • Odgovor SPVS na srečanje prevoznikov v Slovenski Bistrici

  V Slovenski Bistrici so se sestali prevozniki, da bi državo opozorili na svoje težave. RTV Slovenija je dogajanje posnela in pripravila prispevek. V Sindikatu poklicnih voznikov Slovenije ne moremo spregledati dveh dejstev, da se prevozniki okrog zaposlovanja še zmeraj sprenevedajo in da je prispevek, z novinarske strani površno pripravljen.
  V SPVS smo napisali že ogromno člankov, pojasnjevali novinarjem, ministrom in poslancem, ta novinarka pa prispevek zaključi z retoričnim vprašanjem: »kaj je v Sloveniji narobe s poklicem šoferja, če si ga Slovenci doma ne želijo opravljati in če tudi tujci ob 2000 evrih neto plače želijo prenehati z delom?«
  Če bi novinarka vsaj malo pobrskala po arhivih, morda poklicala nas ali kateri drugi sindikat voznikov, tako pišmeuhovsko neumnega vprašanja, za konec, zagotovo ne bi izustila!!!
   
   
   

 • PODPORA PREDSEDNIKU SINDIKATA VOJAKOV SLOVENIJE, GVIDU NOVAKU

  ZAHTEVA PO UPOŠTEVANJU USTAVNE PRAVICE O SINDIKALNI SVOBODI V DRŽAVI SLOVENIJI

  PODPORA SINDIKALNI SVOBODI V SLOVENSKI VOJSKI
  PODPORA PREDSEDNIKU SINDIKATA VOJAKOV SLOVENIJE, GVIDU NOVAKU
  JAVNA OBSODBA PREGONA SINDIKALISTA


  V Sindikatu poklicnih voznikov Slovenije - SPVS, ostro obsojamo politično motivirano gonjo proti sindikalnemu zaupniku, poizkuse kršenja in omejevanja sindikalnih svoboščin in rušenje sindikalne svobode nasploh.
   

Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.