Novice

 • Zimski odri - ponovno

  Zimski odri, podesti, snežne rampe - kakorkoli jih že imenujemo - kolikokrat smo že pisali o njih ?!?
  Na koliko naslovov smo že pošiljali dopise, pozive ?!?
  Zima trka na vrata in če imajo tokrat meteorologi prav, bo snežnih padavin menda veliko. Pa tudi če jih ne bo. Bolje da odri stojijo, četudi ne bo veliko snega, kakor, da odrov ni - človeško življenje je neprecenljivo. Neopravičljivo, nedopustno je samo pomislit na kalkulacijo ali se odri "splačajo" ali ne, ali imamo denar zanje ali ne - če bo en sam voznik polomljen ali umrl, ker bo padel s prikolice, če bo en sam človek poškodovan ali celo umrl, ker se mu bo led sesul na vozilo je to nesprejemljiva cena, ki neskončno presega vrednost postavitve stotine odrov!

 • Moderno suženjstvo, drugič - odgovor na pojasnila OZS

  Tole kar navaja gospod Pišek, o šolanju in inštruktorjih, je veliko zavajanje – običajna praksa je, da se voznik (domač ali tujec) danes dogovori za sprejem v službo, podpiše pogodbo z delodajalcem, jutri že sedi v kamionu in gre samostojno na furo.  Vsak kandidat, ki se pride dogovarjat za sprejem na delovno mesto voznika mora imeti že pridobljene osnovne kvalifikacije za to delo – izpit C in E, Koda 95, kartica voznika – o kakšnem šolanju, inštruktaži, procesu, ki naj bi trajal 2 (dve !) leti, govori gospod Pišek ?!?

 • Moderno sužnjelastništvo ?! Izjava za javnost

  Sekciji za promet pri OZS in GZS sta na ministrstvo naslovili pobudo, da bi Določilo sporazuma o zaposlovanju državljanov Bosne in Hercegovine v Sloveniji, po katerem morajo biti ti delavci najmanj eno leto zaposleni pri istem delodajalcu, če želijo obdržati dovoljenje za delo spremenilo tako, da bi se doba obvezne zaposlitve pri prvem delodajalcu podaljšala na 5 let.
   
  Temu v Sindikatu poklicnih voznikov Slovenije – SPVS odločno nasprotujemo !

 • Delu (znova) čast in oblast

  Nikakor vam ne morem zaželeti " lep praznik "dela" "
  Lahko pa vas pozovem, da se prebudite - čeravno ni bilo budnice - ravno ta »tišina« bi vas morala prebuditi ! Nekdaj smo praznovali praznik dela.. Nekdaj, veliko prej, so nam naši dedi in pradedi izbojevali pravice in ustoličili praznik dela… 27 let smo spali in v tem času so nam ukradli delo, so nam ukradli s krvjo izbojevane in zapisane pravice… ukradli so nam dostojanstvo... Kradejo nam življenja ! Čas je, da v poklon in spoštovanje našim dedom in pradedom, zahtevamo te pravice nazaj ! Naša dolžnost je !!!

  Zatorej, ne " živel 1. maj ! " in ne " lep praznik dela ", temveč 
  " DELU ZNOVA ČAST IN OBLAST ! " , vam želim.

 • Problematika poklicnih voznikov v Sloveniji in EU

  Vozniki smo vsak dan na cesti. Vijugati moramo med različno zakonodajo, lokalnimi predpisi, EU uredbami, se držati cestno prometnih pravil, spoštovati uredbe in zakone o časih voženj in počitka, varno voziti in pripeljati tovor na cilj, si vsak dan pravočasno izboriti primeren prostor za parkiranje kamiona, ob vsem tem pa izpolniti vse zahteve naših delodajalcev, špediterjev, naročnikov prevoza.  Verjemite, da nam ni lahko. Ko se pripravljajo spremembe, novi zakoni, nove uredbe, nas pravzaprav nihče nič ne vpraša. Vprašajte nas, kaj nam je pomembno, kaj bi nam dobro delo. Vozniki smo vozniki zato, ker imamo radi svoj poklic. Omogočite nam, da ga bomo lahko varno in z veseljem opravljali in da bomo od svojega dela lahko tudi dostojno živeli!

 • Božičkova šoferska karavana, delitev 25.12.2017

  Božični ponedeljek je za nami. Znova smo prevozili našo Slovenijo po dolgem in počez. Obdarili smo voznike na počivališčih, ter fante in dekleta na tovornih cestninskih postajah.

  Kot sem že lani in predlani zapisala, sedaj samo ponavljam,  »ne vem kdo od nas je pravzaprav bolj srečen – tisti, ki so darilca dobili ali tisti, ki smo darilca delili«.

  Še enkrat najlepša hvala vsem sodelujočim, za prispevana darilca, spečene piškotke, za ves vaš trud, čas in dobro voljo !
  Ob letu osorej, bomo vas znova prosili za pomoč – brez vas in vaše pomoči Božičkove šoferske karavane ne bi bilo !!!

Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.