Novice

 • Vozniki podpiramo luške delavce

  Državljani smo pozabili, kaj imamo zapisano v Ustavi. Pozabili smo, da je država naša last, da smo soodgovorni za našo državo. Pa nismo soodgovorni samo v tem, da smo ponižni, pohlevni in pripravljeni trpeti za blagor peščice in sanje politikov. Soodgovorni smo predvsem v tem, da moramo sebi in našim otrokom in vnukom zagotoviti državo, v kateri bodo vsi ljudje od dela dostojno živeli in uživali brezskrbno starost!

  Zato podpiramo luške delavce v njihovi državljanski nepokorščini!

 • Prosimo poskrbite za voznike!

  Vozniki kamionov stojijo pred Luko, preusmerjeni so bili na parkirišča.
  Velika večina jih nima tako velike zaloge hrane in vode s seboj, da bi brez težav zdržali bivakiranje v kamionih, denarnice voznikov pa so, bolj kot ne, prazne,  da bi si lahko nakupili hrano in pijačo.  Tudi večinoma nimajo zunanjih klimatskih naprav in vročina v mirujočih kabinah je poleti neznosna.

 • Neznosno poletje v kabinah tovornjakov

  Če torej prevozniki nočejo odpreti denarnice za nabavo klimatskih naprav, pa naj plačujejo stroške za nafto. Ne ugasnite kamiona. Dokler dela motor, dela hlajenje. Vozniki imate telefone s kamerami - delajte si posnetke temperatur, pišite si dnevnik. Če vam bodo prevozniki grozili s sankcijami zaradi povečane potrošnje goriva, pridite do nas. Prav tako, če vas bo doletela kazen, zaradi ne ugasnjenega motorja. Morda bo pa ta grožnja premaknila zakonodajalca, da bo ukrepal, ne samo s kaznovanjem voznikov, ki ne ugasnejo motorja, ampak predvsem s kaznovanjem prevoznikov, ki ne zagotavljajo zdravih in varnih delovnih pogojev. Vozniki imate pravico do varnega in zdravega delovnega okolja. Vaš počitek pa ni samo pravica, ampak po EU uredbi 561/2006, tudi obveza.

  Vozniki ste odgovorni za svojo varnost in za varnost vseh udeležencev prometa!

 • Izjava za javnost - stavka policistov

  Če bi živeli v državi, kjer bi bili moralna odgovornost, poslovna etika, osebno poštenje, jasno in nedvoumno pravo, osebna in službena korektnost in profesionalnost na visokem nivoju, bi tole dejanje policistov dejansko zelo izstopalo iz konteksta in bilo vredno velike graje in ostrega obsojanja. Vendar v takšni moralno korektni, socialno in pravno visoko etični državni ureditvi tudi stavke verjetno ne bi bilo, ker ne bi bila potrebna in se policistom takšna ideja sploh porodila ne bi, ker ne bi bilo nobenega razloga zanjo!

  V SPVS obsojamo medijski in službeni linč policistov in še naprej popolnoma podpiramo stavko!
   

 • Božičkova karavana 25. decembra 2015

  Božični prazniki so prazniki, ko naj bi se družina zbrala skupaj. Veliko voznikom se vožnja ne izteče tako, da bi se lahko vrnili domov in tako praznične dni preživljajo sami, daleč od doma in svojih dragih. Želimo si, da bi praznike vsi poklicni vozniki lahko preživeli doma, med svojimi dragimi, v družbi prijateljev. Pa vemo, da žal, v današnjih časih tržne ekonomije, tole ni omogočeno... Imamo takšno delo in živimo takšen tempo, da veliko praznikov pride in mine, ko smo daleč zdoma. Da bi tem našim poklicnim kolegom iz tujine, ki so čez božične praznične dni obtičali na počivališčih v Sloveniji, izkazali pozornost in pripravili vsaj malo veselja, smo pripravili Božično karavano, obiskali vsa počivališča celotnega avtocestnega križa Slovenije in »nasedlim« voznikom razdelili skromna darilca.

 • V petek 25.12.2015 bo šoferski božiček obiskal voznike

  Po dolgem času, smo se vozniki uspeli združiti, ne glede na to iz katerega mesta, katere narodnosti in iz katerega društva je kdo - zaživel je skupen duh "vozniki za voznike!"

Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.