PODPORA PREDSEDNIKU SINDIKATA VOJAKOV SLOVENIJE, GVIDU NOVAKU

PODPORA PREDSEDNIKU SINDIKATA VOJAKOV SLOVENIJE, GVIDU NOVAKU

ZAHTEVA PO UPOŠTEVANJU USTAVNE PRAVICE O SINDIKALNI SVOBODI V DRŽAVI SLOVENIJI

PODPORA SINDIKALNI SVOBODI V SLOVENSKI VOJSKI
PODPORA PREDSEDNIKU SINDIKATA VOJAKOV SLOVENIJE, GVIDU NOVAKU
JAVNA OBSODBA PREGONA SINDIKALISTA


V Sindikatu poklicnih voznikov Slovenije - SPVS, ostro obsojamo politično motivirano gonjo proti sindikalnemu zaupniku, poizkuse kršenja in omejevanja sindikalnih svoboščin in rušenje sindikalne svobode nasploh.

Aktualna politika si očitno, na vse načine, prizadeva pristriči krila sindikalnemu delovanju.

Načelnica Generalštaba, Alenka Ermenc, predsedniku SVS, Gvidu Novaku, očita težje kršitve vojaške discipline, prekoračitev pooblastil, ker je kot predsednik Sindikata vojakov podajal izjave in stališča, ki so jih povzeli razni slovenski mediji in naj bi s temi izjavami materialno in moralno škodoval interesom delodajalca. Ob tem lahko samo pripomnimo, da je ugled Slovenske vojske močno omajan iz povsem drugih razlogov/vzrokov!

Načelnica gre celo tako daleč, da si drzne podučiti sindikalnega zaupnika, da bi pri sindikalnem delovanju SVS in kot njegov predsednik, moral uporabljati drugačne načine in vzvode za zaščito članov SVS in izvajanja poslanstva vojaškega sindikata. Takšne izjave so odmik od demokracije, grob in nezakonit poseg v svobodo sindikalnega delovanja, poskus prevzema nadzora nad sindikalnim delovanjem. Za danes je bila razpisana disciplinska komisija, pred katero naj bi se Gvido Novak zagovarjal zaradi očitanih kršitev. Tako razpis disciplinskega postopka zoper predsednika SVS, kakor očitana mu dejanja, kažejo, da si delodajalec močno želi ustrahovati, disciplinirati sindikalista.

Oslabitev in rušenje sindikalne moči so goreče želje kapitala in vladarjev - večine političnih struktur in delodajalcev, tako v javni upravi, kakor v gospodarstvu.
Ne smemo dovoliti, da to postane obče sprejemljiva praksa!

Gvido Novak, predsednik SVS, v SPVS Ti izrekamo vso podporo, javno ostro obsojamo napad Slovenske vojske na sindikalno delovanje, ter želimo uspešno obrambo sindikalnih in delavskih pravic!


 

Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.