Novice

 • Poklicni voznik - defiticaren poklic

  Nekaj zelo ne štima v deželi Sloveniji...

 • Dodatki k minimalni plači

  V Zakonu o minimalni plači (Uradni list RS, št. 13/10) se v 2. členu za drugim odstavkom doda nov tretji odstavek, ki se glasi:

  (3) V minimalno plačo se ne vštevajo:

  – dodatek za nočno delo,

  – dodatek za delo v nedeljo,

  – dodatek za delo na praznike in dela proste dneve po zakonu.«.

  Dosedanji tretji odstavek postane četrti odstavek

  Bo prav zanimivo videti, kako bodo prevozniki  upoštevali spremembo in po novem obračunavali plače voznikom...

 • Vikend pavza v vozilu

  Ali veste, da vas, po zakonu, vaš delodajalec ne more prisiliti, kateregakoli počitka preživeti v kabini?

  Vi, kot voznik, morate (imate pravico)  vse redne tedenske počitke preživeti zunaj vozila. Dnevno in reducirano pavzo 24 ur, vam je dovoljeno preživeti v vozilu, ampak samo če se vi tako odločite – glej člen 8, paragraf 8, ES 561/2006

 • Razmišljanja o ukinitvi minimalne plače

  Največje zlo je bilo storjeno, ko se je delavca dalo na stroškovno postavko dela. S tem je delavec izgubil kredibilnost soustvarjalca prometa in dobička. Ovrednoten je kot strošek dela oz produkta, čeravno je edini produktivec, ki ta produkt proizvede. Tole je v nebo vpijoča krivica, pogrom delavstva in kriminal. Na delavca ne gledamo, kot na nekaj dragocenega, ampak ga vrednotimo kot potrošni material, nujno zlo. In ja, posledično - pri potrošnem materialu se najbolj skuša in da šparat...

 • Božična akcija

  Decembrski prazniki, so prazniki, ko naj bi se družina zbrala skupaj. Veliko voznikom se vožnja ne izteče tako, da bi se lahko vrnili domov in tako praznične dni preživljajo sami, daleč od doma in svojih dragih. Že lani smo izvedli božično akcijo obdarovanja in bili sami presenečeni nad odzivom. Obdarili smo voznike iz Rusije, Poljske, Romunije, Turčije, Češke, Slovaške in še iz kakšne države. Kljub temu, da smo govorili različne jezike in da ne praznujemo vsi istih praznikov, smo tem voznikom pripravili neverjetno veselje in marsikateremu izvabili celo solze iz oči.

 • Članska kartica je hkrati kartica ugodnosti in popustov

  Vsi sindikati, združeni v Konfederacijo sindikatov Slovenije KSS, smo pripravili članske kartice za člane sindikatov.

  Ena stran kartice je univerzalna in izkazuje pridruženost konfederaciji, druga stran je personalna stran sindikata in člana.

Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.