Prosimo poskrbite za voznike!

Prosimo poskrbite za voznike!

V Sindikatu poklicnih voznikov Slovenije SPVS pozorno spremljamo dogajanje v Luki Koper. Prebiramo vesti, objave novinarjev, komentarje ljudi, izjave politikov. Želimo si, da se dogajanje v Luki razreši tako, da bo dobro za državljane, delavce, za Luko !

V SPVS se zavedamo, da vsaka revolucija prinaša žrtve… Delavci Luke so se postavili po robu, politika bo čutila posledice, gospodarstvo bo čutilo posledice in tudi mi državljani bomo čutili posledice. Ne gre drugače, ne gre zlepa, ne moremo se peljati brez karte… Ne gre roditi otroka brez bolečin…

Ob tem, pa ne moremo odmisliti situacije v kateri so se znašli vozniki kamionov. Stojijo pred Luko, preusmerjeni so bili na parkirišča.
Velika večina jih nima tako velike zaloge hrane in vode s seboj, da bi brez težav zdržala bivakiranje v kamionih, denarnice voznikov pa so, bolj kot ne, prazne,  da bi si lahko nakupili hrano in pijačo.  Tudi večinoma nimajo zunanjih klimatskih naprav in vročina v mirujočih kabinah je poleti neznosna.

Zato naslavljamo poziv na luške sindikate, Žerjaviste, Dars, gasilske službe, humanitarne organizacije, civilno zaščito, Agencijo za varnost v prometu -  prosimo poskrbite za »nasedle« voznike !


 


Prosimo poskrbite za voznike

Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.