Izjava za javnost - stavka policistov

Izjava za javnost - stavka policistov

Spoštovana javnost   
                                                                                                                     
 
V Sindikatu poklicnih voznikov Slovenije - SPVS budno spremljamo dogajanje v Sloveniji.

Tako že ves čas sledimo stavki policistov in ji v sestavkih in komentarjih izražamo vso podporo.

Seveda nismo spregledali tudi zadnjih dogodkov v zvezi s policijsko kontrolo ministra Koprivnikarja, ki je bila, iz nekaterih vidikov, sprožena in izvedena na sporen način. Sama kontrola je potekala korektno. Policisti so iz etičnega vidika in moralnega kodeksa zlorabili službena pooblastila, da so organizirali postopek.

Strinjamo se, da dejanje, če je bilo tako izvedeno,  ni bilo etično. Ne strinjamo pa se z drastičnim pregonom, z v medijih lansirano in z vladne strani odobreno in podprto psihozo »nemoralnih policistov«. Tudi se ne strinjamo z rigoroznimi kazenskimi posledicami za vpletene policiste. Občutek imamo, da želi vlada vzeti zamah in verodostojnost stavki, speljati pozornost javnosti proč od resničnih problemov in  policistom spodkopati simpatije javnosti.

Če bi živeli v državi, kjer bi bili moralna odgovornost, poslovna etika, osebno poštenje, jasno in nedvoumno pravo, osebna in službena korektnost in profesionalnost na visokem nivoju, bi tole dejanje policistov dejansko zelo izstopalo iz konteksta in bilo vredno velike graje in ostrega obsojanja. Vendar v takšni moralno korektni, socialno in pravno visoko etični državni ureditvi tudi stavke verjetno ne bi bilo, ker ne bi bila potrebna in se policistom takšna ideja sploh porodila ne bi, ker ne bi bilo nobenega razloga zanjo!

Žal pa živimo v državi, kjer nam mediji in naša lastna opažanja, vsak dan postrežejo z novimi in novimi dokazi slabe in amoralne poslovne in osebne etike elite. Dnevno smo informirani o neprofesionalnosti do kriminalnosti akterjev politike na vseh nivojih. Dnevno se nam razgrinja slika kompromitiranih  javnih uslužbencev in akademikov na visokih položajih. Soočamo se z nekorektnostjo, nemoralnostjo, koruptivnostjo in kriminalom v menedžmentu, tako v javni upravi, kakor v gospodarstvu. Z novicami o sodnih primerih se nam prikazuje sodna praksa dvoumnosti, nedorečenosti in lukenj našega pravnega sistema. Zato se nam v SPVS zdi izredno sporno in po sili pravičniško, svetohlinsko, narediti iz tega policijskega prestopka »lov na čarovnice in kurje tatove«, medijski in službeni linč, ter  prenapihnjen vzorčni primer.

Dokler predsednik vlade, po nekem svojem ključu, razsoja, da nekatere zlorabe položajev ali zaupanja,  kriminalna ali neetična, sedanja ali pretekla dejanja ministrov in poslancev, niso vzrok za odstop, ali nezaupnico in odvzem funkcije, dejanje policistov pa poudarjeno obsoja in policiste pribija na križ, tako dolgo mi v sindikatu  resno dvomimo v pravičnost in enaka merila pred moralo in zakoni.  

In čeprav vlada še tako zagotavlja, da ostra obsodba policistov ni bila sprožena z namenom spodkopavanja stavke policistov, z ostalim ravnanjem in ne sankcioniranjem deliktov drugih oseb, to demantira.

V SPVS obsojamo medijski in službeni linč policistov in še naprej popolnoma podpiramo stavko!


Lep pozdrav in zmeraj varno vožnjo vsem
SPVS
 


Izjava za javnost - stavka policistov
Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.