Vozniki podpiramo luške delavce

Vozniki podpiramo luške delavce

V Sindikatu poklicnih voznikov Slovenije SPVS pozorno spremljamo dogajanje v Luki Koper. Prebiramo vesti, objave novinarjev, komentarje ljudi, izjave politikov, pravnikov in gospodarstvenikov. Udeležili smo se shoda prejšnji teden, jutri v torek 5. julija, gremo ponovno v Koper podpreti luške delavce. Želimo si, da se dogajanje v Luki razreši tako, da bo dobro za državljane, delavce, za Luko in Slovenijo!

V SPVS tudi pozorno spremljamo dogajanje v državi.  Sindikat smo ustanovili poklicni vozniki z namenom pomagati našim poklicnim kolegom in izboljšati, urediti delovne pogoje voznikov.

V SPVS se zavedamo, da vsaka revolucija prinaša žrtve… Delavci Luke so se postavili po robu, politika bo čutila posledice, gospodarstvo bo čutilo posledice in tudi mi državljani bomo čutili posledice. Vendar je vredno! To je cena, ki jo moramo plačati, če želimo doseči spremembe.  Ne gre roditi otroka brez bolečin…

Vsa ta leta, ko smo državljani-delavci negodovali dokazujejo, da očitno ne gre drugače, ne gre zlepa, ne gre z brezkončnimi pogajanji v katerih delavstvo zmeraj potegne krajši konec. Delavcem Luke je prekipelo.  V SPVS ne vidimo tega kot stavko ali kot objestno, poniglavo in nezrelo nagajanje politiki. Ja, dogaja se škoda gospodarstvu, vendar se je že  pred tem 25 let dogajala škoda gospodarstvu in ljudem in za to škodo so odgovorne tako ta vlada, kakor vse vladne garniture pred njo v vseh letih samostojne Slovenije!

Dejstvo je, da Slovenija ni uspešna država. Peščica bogatih napram  desettisočem na minimalnih plačah, stotisoče revnih ljudi, brezposelnost, bolniki nam umirajo preden dočakajo zdravljenje, upokojenci životarijo, na dnevnem redu so rubeži, deložacije, sodnija in inšpekcije pa ne morejo preprečiti in zatreti gospodarskega kriminala!

Državljani smo pozabili, kaj imamo zapisano v Ustavi. Pozabili smo, da je država naša last, da smo soodgovorni za našo državo. Pa nismo soodgovorni samo v tem, da smo ponižni, pohlevni in pripravljeni trpeti za blagor peščice in sanje politikov. Soodgovorni smo predvsem v tem, da moramo sebi in našim otrokom in vnukom zagotoviti državo, v kateri bodo vsi ljudje od dela dostojno živeli in uživali brezskrbno starost!

Upamo, da bodo delavci Luke prebudili delavski živelj Slovenije – Vstala Primorska – vstani Slovenija !

Upamo, da bomo tudi vozniki začutili, da imamo enako moč v svojih rokah, samo združiti se moramo in povedati politiki in delodajalcem, da nismo samo potrošni material, najcenejši in najlažje zamenljiv rezervni del kamiona!

Zato podpiramo luške delavce v njihovi državljanski nepokorščini!
 
Obenem pa ponovno prosimo – nikar ne pozabite na voznike, ki so obtičali, pomagajte jim s hrano in pijačo, omogočite jim dostop do toaletnih prostorov,  osebno higieno.
 
 
Lep pozdrav v imenu voznikov!


Izjava podpore

Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.