Božičkova šoferska karavana že odšteva

Božičkova šoferska karavana že odšteva

Poklicni vozniki vemo, da za nas prazniki, domači ali tuji, največkrat pomenijo prepoved vožnje in bivakiranje na počivališču nekje v neki tuji državi. Kakor vsako leto, bo žal tudi letos veliko naših poklicnih kolegov preživelo božič in nekateri celo silvestrovo v kabinah svojih tovornjakov. Daleč od doma, daleč od družine in prijateljev. Ko se bodo družine zbrale ob domači mizi, ko bodo na silvestrovo trkali kozarci s penino in nebo razsvetljevali ognjemeti, ko se bodo ljudje objemali in drug drugemu želeli vse najboljše, se bodo mnogi vozniki, sami samcati, zavlekli pod odejo na ležišču v kabini in si želeli, da prazniki in zapora čimprej minejo…
 
Da vsaj malo omilimo bolečino, ki se ob prazničnih dneh daleč od doma še posebej ostro zareže v srca voznikov, organiziramo tudi letos, sedaj že tradicionalno, Božičkovo šofersko karavano.
 
Lani smo na božični dan prijetno presenetili okrog 300 tujih voznikov. Srčno upamo, da jih bo letos manj. Obdarili smo voznike in voznice iz mnogih držav - Rusije, Poljske, Romunije, Turčije, Češke, Slovaške in še iz katere. Ni bilo pomembno, da govorimo različne jezike in da ne praznujemo vsi istih praznikov. Pokazali smo kolegom, da niso sami in pozabljeni, da mislimo nanje. Delili smo veselje in hkrati osrečili tudi sebe. Čudovit občutek je, ko stisneš roko, objameš človeka, ko se oko zarosi, ko ni več mogoče reči kateri je bolj ganjen in srečen – tisti, ki je darilo dobil, ali tisti, ki ga je dal.

Ne bi pa zmogli tega izpeljati brez izjemne pomoči vseh prostovoljcev. Izkazalo se je, da šoferji znamo stopiti skupaj. Vozniki in voznice, njihove družine in prijatelji so srčno pristopili, pekli piškote, organizirali drobna darilca, prispevali svoje izdelke, pomagali pakirati in pomagali zapeljali po avtocestnem križu Slovenije. Tudi nekaj društev in organizacij je doniralo drobne uporabne predmete.
 
Tudi letos se že nabira material, keksi se že pečejo, jogurti se pripravljajo, kolegi se javljajo in ponujajo pomoč. Hvala vam ! Vsakršna pomoč je dobrodošla in neprecenljivo vredna !
 
Krenili bomo iz Maribora, 25. decembra ob 7.00 uri zjutraj. Ena ekipa krene proti Murski Soboti, ena proti Ptuju, glavnina pa proti Ljubljani. Na počivališču Barje se srečamo z ekipami za dolenjski in gorenjski krak. Nato nadaljujemo proti Novi Gorici in Kopru.
 
Res upamo, da se nam bo izpolnila želja in bo letos »nasedlih« voznikov manj. Lani smo preostale paketke poklonili vojakom, ki so za silvestrovo stali na straži, spomnili smo se pa tudi na otroke.  Tudi letos, bomo preostanek darilc poklonili dobrodelnim društvom, za otroke, za družine, ki jim v Sloveniji ne gre dobro.
 
 
Vse voznike in voznice, ljudi dobre volje, vabimo, da se nam pridružite, pomagate pri pripravah in delitvi, nas pospremite kos poti, pričakate na katerem od avtocestnih parkirišč in postanete del lepe zgodbe.
 
 
Hkrati pa vam želimo vse lepo za prihajajoče praznike, dobro leto 2017 in seveda zmeraj srečno na cesti.
 
 
Ekipa SPVS


Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.