Božičkova šoferska karavana 2017 je tik pred štartom

Božičkova šoferska karavana 2017 je tik pred štartom

                                                                                                                                                                                       
Smo sindikat poklicnih voznikov Slovenije, s sedežem v Slovenski Bistrici.
Tudi letos pripravljamo Božičkovo šofersko karavano, že četrto po vrsti.
 
Praznični dnevi pomenijo veselje, za poklicne voznike pa tudi stanje na parkirišču zaradi zapore tovornega prometa. Kakor vsako leto, bo žal tudi letos veliko poklicnih voznikov preživelo božič in nekateri celo silvestrovo v kabinah svojih tovornjakov. Daleč od doma, daleč od družine in prijateljev. Ker smo sami poklicni vozniki in vemo kako je to hudo, bomo tudi letos obdarili, na naših počivališčih »nasedle«, voznice in voznike.
 
Delimo veselje in hkrati osrečimo tudi sami sebe. Že ves december se veselimo, zbiramo material, se dogovarjamo med seboj, sestavljamo ekipe. Zadnje dneve je iz marsikaterega šoferskega doma dišalo po slastnih keksih, namenjenih za našo akcijo. Čudovit občutek je, ko potrkaš na vrata kabine in zagledaš presenečen obraz, ki se nato ravzleče v širok srečen nasmeh - ne trka policija, carina ampak Božiček. Pripraviš prijetno presenečenje, stisneš roko, objameš človeka, tudi kakšno oko se zarosi in ni več mogoče reči kateri je bolj srečen – tisti, ki je darilo dobil, ali tisti, ki ga je dal.

Seveda brez solidarnosti med vozniki,  brez izjemne pomoči vseh dobrovoljcev - prostovoljcev, tistih, ki vsako leto spečejo  grmade dobrih piškotov, tistih, ki donirajo drobna darilca in seveda vseh tistih, ki nato vse to spakirajo v paketke in se na božični dan zapeljejo po avtocestnem križu Slovenije, te akcije ne bi mogli izpeljati.

Donatorji so se znova izkazali, dobili smo velikooo materiala, dve donaciji po 100 evrov in ogromno slastnih domačih piškotkov. Lahko bomo pripravili okrog 350 paketkov. NAJLEPŠA HVALA VSEM !!! Po končani akciji sledijo reportaža, objava donatorjev in vseh sodelujočih. Vsem donatorjem bomo poslali tudi pisno zahvalo.

Na božični dan, 25. decembra ob 7.00 uri zjutraj se bomo zbrali na počivališču Fram. Ena ekipa se bo obrnila proti Šentilju, se zapeljala še do Ptuja in nato krenila proti Murski Soboti,  glavnina se bo napotila proti Ljubljani. Na počivališču Barje nas bodo pričakali tisti, ki se bodo pridružili ekipam za dolenjski in gorenjski krak. Na Barju se bomo zadržali malo dalj časa in počivališče »obdelali« na obeh straneh avtoceste. Nato nadaljujemo proti morju. Na Razdrtem se bomo srečali še s Primorci, ki bodo nato krenili proti Novi Gorici, Sežani, mi pa se napotimo proti Kopru. Ko zaključimo na terminalu, sledi kratek skok v Piran, kjer si bomo na Tartiniju privoščili kavo in občudovali božično dekoracijo.  Nato se obrnemo proti Mariboru in preletimo še vsa počivališča v tej smeri vožnje.
 
Letos se praznična dneva nadaljujeta po nedelji, kar pomeni 3 dni prepovedi vožnje med 8.00 in 21.00 zvečer. Upamo, da se nam bo izpolnila želja, da bodo logistiki poskrbeli, da se čim več voznikov vrne domov in bo letos »nasedlih« voznikov manj. Lani smo razdelili nekaj čez 300 paketkov, preostale paketke pa dopolnili s še več piškoti in poklonili društvu Križem rok  Tudi letos, bomo preostanek darilc poklonili dobrodelnim društvom, za otroke, za družine, ki jim v Sloveniji ne gre dobro.
 
 
Medije, vse voznice in voznike, vse ljudi dobre volje, vabimo, da se nam pridružite, nas pričakate na katerem od avtocestnih parkirišč, pomagate pri delitvi, nas pospremite kos poti in postanete del lepe zgodbe.
 
 
Obenem  vsem želimo vse lepo za prihajajoče praznike in seveda srečno in uspešno leto 2018. Pa zmeraj varno vožnjo !
 
Ekipa SPVS

 

Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.