Božičkova karavana 2016

Božičkova karavana 2016

No takole… November se je prevesil v drugo polovico, zima že odločno trka na vrata, prihaja božično novoletni čas. Prihaja čas, ko naj bi se veselili prazničnih dogodkov, družinskih srečanj, druženja s prijatelji.  Prihaja čas, ko naj bi v domovih srečnih in veselih ljudi dišalo po domačih keksih in dobrih jedeh, ko naj bi se kupovala ali doma izdelovala darilca za naše drage, ko naj bi krasili dom, ko naj bi prižigali svečke adventnih venčkov in postavljali smrečice…

Vozniki bomo bolj malo sodelovali v družinskih pripravah, presrečni bomo že, če bomo uspeli za praznike biti doma, v krogu svojih dragih.

Kakor vsako leto, bo tudi letos veliko poklicnih voznikov preživelo božič in nekateri celo silvestrovo, v kabinah svojih tovornjakov. Daleč od doma, daleč od družine. Ko se bodo družine zbrale ob božični večerji, pa če bo le-ta še tako skromna, ko bodo na silvestrovo trkali kozarci s penino in nebo razsvetljevali ognjemeti, ko se bodo ljudje objemali in drug drugemu želeli vse najboljše, se bodo nekateri vozniki, sami samcati, zavlekli pod kovter na ležišču v kabini in si želeli, da prazniki čimprej minejo…

Voznikom nikoli ni lahko. Zmeraj na poti, tedne in mesece dolgo ločeni od ljudi, ki jih imajo radi. Otroci se rojevajo in odraščajo brez njih, čas doma teče brez njih, velikokrat je zelo težko v prsih… Da vsaj malo omilimo bolečino, ki se ob prazničnih dneh daleč od doma še posebej ostro zareže v srca voznikov, bomo tudi letos organizirali, sedaj že tradicionalno, Božičkovo karavano. Tako kakor lani in predlani, bomo tudi letos naprosili vse dobre ljudi, da nam pomagajo pripraviti in ponesti malček veselja in pozornosti po slovenskih parkiriščih.

Lani smo na božični dan prijetno presenetili okrog 300 tujih voznikov. Še sedaj se nam ob spominu na ganjene voznike nariše nasmešek na obraz. Delili smo veselje in hkrati osrečili tudi sebe. Čudovit občutek je, ko stisneš roko, objameš človeka, ko se tudi kakšno oko zarosi, ko ni več mogoče reči kateri je bolj srečen – tisti, ki je darilo dobil, ali tisti, ki ga je dal.

Ne bi pa zmogli tega speljati brez izjemne pomoči vseh prostovoljcev, tistih, ki so napekli  grmado božansko dobrih piškotov, tistih, ki so donirali zajetne kupe drobnih darilc in seveda vseh tistih, ki so si vzeli čas, da so vse to spakirali v paketke in se na božični dan zapeljali po avtocestnem križu Slovenije.
Še enkrat vsem, ki ste pristopili – VSA ČAST IN KAPO DOL PRED VAMI ! NAJLEPŠA HVALA !!!

Tako torej. Božičkova karavana je začela s predpripravami. Za letos smo si zamislili še nekaj presenečenj. Vse načrte bomo objavili na naših spletnih in FB straneh. Tudi letos vabimo k sodelovanju vse, ki so že lani tako izjemno podprli ta projekt, prav tako bomo veseli in hvaležni za pomoč vsakogar, ki se nam bo letos pridružil prvič.

Božičkova karavana, otovorjena z darilci za voznike, bo krenila na pot 25. decembra ob 7.00 uri zjutraj.

Spodaj pa nekaj slikc Božičkove karavane 2015 :)


Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.